Over Monica Scheffer

Ik wist nooit wat ik wilde worden als ik later groot zou zijn. Een aantal dingen passeerden: juffrouw of schrijver is waar ik wel veel aan dacht. Toen ik naar de middelbare school raakte ik dat kwijt. En al heel snel wist ik het niet meer. Er was zo veel.

Ik zal me even voorstellen: ik ben Monica Scheffer en ik help mensen in hun werk en ik help ze werk te vinden dat bij ze past.

Later terugkijkend zie ik wel de rode draad in mijn leven en zelfs in mijn kinderdroomberoep. Ontwikkelen, leren, verhalen en delen. Ontwikkelen en leren van mezelf en van anderen en het delen van kennis. Al dacht ik als 10-jarige natuurlijk dat ik de nieuwe Jan Terlouw zou worden, die was toen heel populair als schrijver. In ieder geval bij mij.

Mijn leven heeft een wat grillig verloop gehad: afgestudeerd als fiscaal jurist kwam ik bij de gemeente terecht. Hier hield ik me eerst bezig met gemeentebelastingen. Logischerwijs, nou ja, dat leek toen logisch, werd ik senior. Maar daar liep ik in vast. Niet van het senior zijn, maar wel van niet de dingen doen waar ik ‘blij’ van word.

Het duurde even voordat ik het pad vond waar ik op wilde doorgaan:  mensen begeleiden in hun ontwikkeling. In 2009 ben ik daarom met een coachopleiding gestart. Een paar jaar later gevolgd door een opleiding Loopbaancoaching.

Sinds 2011 coach ik mensen in hun werk zodat ze met meer plezier en energie die dingen in hun werk te doen die voor hen (en natuurlijk ook de organisatie) belangrijk zijn.

Hierbij heb ik een bijzondere affiniteit met mensen die meer introvert zijn. De meer rustige, bedachtzame, stille mensen. Zelf ben ik meer introvert dan extravert en heb me hier de laatste jaren meer in verdiept. Als ondernemer merkte ik al snel dat bepaalde dingen wel bij mij paste en andere niet.

Ik ontdekte dat massale netwerkbijeenkomsten voor mij niet weggelegd zijn. Helemaal er onder uit komen, doe ik niet. Maar ik ben hier wel heel selectief in en heb me een manier eigen gemaakt om hier toch mee om te kunnen gaan. Ook ontdekte ik dat ik vooral mezelf zichtbaar kon maken, wanneer het gaat om zaken die me aan mijn hart gaan. Dan kostte het mij geen energie en moeite.

Graag ontdek ik met jou welke manier van werken en het vinden van werk bij jou past. Want jij bent niet hetzelfde als ik. En moet je dingen doen die wat meer extravert gedrag vragen (dat is nou eenmaal wel hoe het werkt), dan help ik jou te ontdekken welke manieren en methoden het beste bij jou passen.

Ben je nieuwsgierig, neem dan vrijblijvend met mij contact op voor een kennismakingsgesprek.

Actuele blogs

Monica Scheffer
Career Coach For You

Gratis e-book

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang het gratis e-book