Zo word je niet uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek

Een goede brief maken voor jouw sollicitatie is nog al een karwei. Niet zelden zie ik verbaasde gezichten wanneer ik met mijn klanten aan de sollicitatiebrief en het cv ga beginnen. ‘Moet ik voor iedere sollicitatie een andere brief maken?’. ‘Maar mijn cv hoef ik dan toch niet meer aan te passen?’. ‘Ik kan toch steeds hetzelfde insturen, want ik ben toch niet anders’.

Het klopt dat jij niet anders bent, maar de vacature en het bedrijf is wel anders. Iedere vacature is anders en daarom wordt er iedere keer weer naar andere dingen gekeken. Bedenk dat wanneer je solliciteert op een vacature jouw brief en het bijbehorende cv het eerste is waar een bedrijf mee kennis maakt. Het is jouw ‘visitekaartje’. Daarom is het belangrijk dat jouw brief en cv goed zijn. Niet alleen qua inhoud, maar ook qua vormgeving. Een selecteur zal altijd zichzelf afvragen ‘waarom zou ik deze persoon uitnodigen?’.

Hieronder geef ik alvast vijf punten die ik vaak fout zie gaan wanneer mensen met hun brief en cv bij mij komen.

  1. Slordige opmaak. Er zitten gekke inspringingen in de tekst en er worden verschillende lettertypes en regelafstanden gebruikt. Soms worden gekke, sierlijke letters gebruikt. Dit is misschien wel leuk of mooi, maar het is voor de ontvanger niet prettig te lezen. Gebruik daarom lijnhoogte: 1,15 en lettertypes als: cambria, calibri of verdana. En zorg voor een rustige, goed uitgelijnde opmaak.
  2. Te lang. Vaak wil je van alles kwijt in de brief. Soms zelfs herhalingen uit het cv, wat de selecteur trouwens als eerste gelezen heeft, voordat hij besluit aan jouw brief te beginnen. Omdat je van alles kwijt wilt, maak je ook nog eens het lettertype klein (punt 9), voor de selecteur leest dit niet fijn. Probeer tot de kern te komen. Jouw brief moet uitstralen waarom ze jou moeten hebben. Benadruk die competenties die ze vragen en waar jij over beschikt. Maximaal één A4 en maximaal 4/5 alinea’s. Met jouw brief hoef je alleen maar de interesse te wekken.
  3. Maak taalfouten en grammaticale fouten. Het liefst heel veel. Dit is simpel op te lossen door de spellingscontrole en iemand mee te laten lezen. Ook dat is geen garantie, maar streef er naar een foutloze brief toe te sturen.
  4. Schrijf alleen maar vanuit jezelf. Dat wil zeggen, schrijf vooral in je brief wat je allemaal kan vanuit jouw eigen perspectief geschreven en denk niet na over wat de ander zou willen weten. Slechts weinigen maken een koppeling tussen de vacature, het bedrijf en zichzelf. Het gaat er om dat je duidelijk maakt waarom jij geschikt bent voor díe functie en dát bedrijf. Dit kan alleen door aan te geven waarom jij denkt dat jouw competenties, kennis en vaardigheden aansluiten bij die functie en dat bedrijf. Dat betekent dus dat je voor iedere vacature een nieuwe brief maakt.
  5. Geen goede aanhef gebruiken. Hoewel in de vacature vaak staat bij wie je je brief of motivatie kunt indienen, verzuimen veel de naam van die persoon te vermelden en blijft het bij geachte heer/mevrouw. Als je weet wie het is en je weet of het een vrouw of een man is, dan gebruik je de correcte aanhef.

Dit zijn alvast vijf tips voor een goede eerste indruk van jouw sollicitatiebrief. De inhoud van de brief komt later aan bod.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.